Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pařížská předměstí terorizují gangy, při rvačkách zemřeli dva teenageři

Paříž, ilustrační foto
Paříž, ilustrační foto
Foto: Pixabay

V pařížském regionu od úterního večera zemřeli v potyčkách dva adolescenti, jednomu bylo 16 a druhému 17 let. Šestnáctiletý mladík zemřel po ráně bodnou zbraní, kterou utrpěl během rvačky mezi dvěma gangy, jeho o rok starší vrstevník dostal patrně ránu tyčí do hlavy, píšou francouzská média. Pařížská předměstí se v poslední době stávají dějištěm násilností, na nichž se podílejí mladí lidé.

Před deseti dny zemřel po střetu na východním předměstí Les Lilas teprve třináctiletý hoch. Pět mladistvých ve věku 14 až 17 let tehdy skončilo ve vazbě. Případ vyvolal ve Francii velké emoce. Na místo se vydal i nový ministr vnitra Christophe Castaner.

Jeden z nových incidentů se stal u stanice příměstského vlaku RER ve městě Sarcelle severně od Paříže, píše francouzský tisk s odvoláním na policejní zdroje. Po potyčce zemřel v nemocnici sedmnáctiletý mladík.

O rok mladší hoch podlehl v nemocnici bodnému zranění po rvačce ve 20. pařížském obvodu na východě města. Mluvčí vlády Benjamin Griveaux na twitteru uvedl, že okolnosti mladíkovy smrti je třeba objasnit. "Pachatelé musejí být nalezeni a potrestáni," dodal. Policie už v souvislosti s tímto incidentem zatkla tři lidi.

Témata:  Paříž Francie násilí

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 9:59

V Bruselu dnes odstartuje summit EU, bude se jednat o Ukrajině i Íránu

Dnes večer v Bruselu začíná mimořádný summit EU, kde se šéfové států a vlád zaměří na situaci na Ukrajině, Blízkém východě, vztahy s Tureckem a konkurenceschopnost Evropské unie. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy