Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonovi dostali dopisem bombu. Stejnou dostal Soros

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Twitter

Při předběžné kontrole zásilek adresovaných manželům Hillary a Billovi Clintonovým bylo nalezeno výbušné zařízení podobné tomu, které se v pondělí našlo v poštovní schránce rezidence miliardáře George Sorose. Oznámila to dnes newyorská policie, která trhavinu zneškodnila.

O okolnostech nálezu podle listu The New York zatím nejsou bližší informace. Policie novinářům sdělila, že stejně jako v Sorosově případě šlo o trubkovou bombu asi 15 centrimetrů dlouhou, napěchovanou výbušnou látkou. Nikdo se k odpovědnosti nepřihlásil, takže o motivech se zatím nic neví, uvedl newyorský list.

Clintonovi i Soros bydlí na newyorském předměstí. Filantrop a politický aktivista Soros je častým terčem tvrdé kritiky konzervativních skupin a na jeho adresu zazívají výhrůžky amerických antisemitů. Nedávno se o něm kriticky vyjádřil i prezident Donald Trump, když mu přiřkl financování protestů proti soudci Brettu Kavanaughovi. Ostrá slova volí i někteří další republikánští politici.

Soros byl nedávno v konzervativních médiích lživě obviněn, že financuje karavanu migrantů, která ze středoamerických států míří k americkým hranicím. Clintonovi se v těchto dnech zapojili do kampaně před blížícími se kongresovými volbami a objíždějí volební shromáždění demokratických kandidátů.

Na pátrání po původci se v obou případech podle agentury AP podílí FBI, do vyšetřování pokusu o útok na Clintonovy se rovněž zapojila prezidentská ochranka, jejíž služeb užívají ze zákona i bývalí prezidenti USA.

Témata:  Bill Clinton Hillary Clintonová George Soros

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.