Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bavorsko je pod tlakem: Z ČR a Rakouska proudí tisíce ilegálních migrantů

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Německá policie zadržela v prvních devíti měsících tohoto roku na bavorských hranicích přes 430 pašeráků lidí. Více než 400 jich bylo u hranice s Rakouskem a přes 30 u hranice s Českou republikou, vyplývá z dnes zveřejněných policejních statistik. Loni jich bylo ve srovnatelném období na bavorsko-české hranici zachyceno přibližně deset. O ilegální vstup přes bavorsko-českou hranici do Německa se letos pokusilo nejméně 2030 lidí.

Zatímco počet zadržených převáděčů meziročně vzrostl, počet lidí, kteří se pokusili o ilegální překročení hranice klesl.

Spolková policie v Bavorsku zadržela od ledna do září dohromady asi 450 pašeráků lidí, což je více než polovina všech zadržených převáděčů v Německu a o stovku více než loni ve srovnatelném období.

Přibližně 5000 policistů podřízených mnichovskému policejnímu ředitelství přitom kontroluje nejen samotné státní hranice, ale také mnichovské letiště a mezinárodní vlaky.

V prvních třech čtvrtletích roku bylo u bavorských hranic zadrženo více než 11.000 lidí, což je více než třetina pokusů o ilegální přechod hranic do Německa. Loni se pokusilo do Bavorska v odpovídajícím období vstoupit nezákonně kolem 14.500 lidí.

Většina letošních pokusů se opět odehrála na hranici s Rakouskem, kde bylo zadrženo 7820 osob, zatímco loni za stejnou dobu jich bylo 10.950. Přes bavorsko-českou hranici se do září pokusilo na území Německa nepovoleně proniknout přibližně 2030 lidí, zatímco v minulém roce jich bylo 2120.

Témata:  Německo Česká republika pašeráctví policie Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy