Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva Ukrajinci pašovali uprchlíky v plachetnici. Zadrželi je v Itálii

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: UNHCR

Řím - V Itálii byly zadrženi dva Ukrajinci, jsou podezřelí z pašování migrantů. Podle policie přivezli ilegálně do země 16 osob.

Ukrajinci na své plachetnici propašovali 16 Syřanů. Ve čtvrtek večer vysadili na pláži v Kalábrii na jihu Itálie dvě děti, šest žen a osm mužů a následně se pokusili uniknout do mezinárodních vod.

Policii se je podařilo dostihnout a na palubě zadržet. Migranti, kteří svou cestu za lepším životem v Evropě nastoupili na jihu Turecka, je následně identifikovali jako své pašeráky. Plachetnici policisté zabavili.

Do Evropy se po uzavření balkánské stezky a dojednání dohody Evropské unie s Tureckem snaží opět značná část migrantů dostat přes Středozemní moře a Itálii.

Témata:  uprchlíci Itálie pašeráctví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy