Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Amerika má "lék" proti islamofobii. Vznikla tato reklama + VIDEO

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Washington - Reklamní kampaň Rady pro americko-islámské vztahy (CAIR), která má vazby na nechvalně známé Muslimské bratrstvo, radí každému, kdo chová „nesnášenlivost" vůči muslimům, nebo kdo věří, že velké množství stoupenců islámu by mohlo představovat nebezpečí pro USA, aby si vzali antiislamofobní léky, které je zbaví "“bezmyšlenkovité bigotnosti".

Rada zveřejnila reklamu na „Islamofobin", což je podle příbalového letáku léčivá žvýkací guma, která poskytuje úlevu „multi-symptomové chronické islamofobii".

Žvýkačka má podle videa léčit „iracionální strach z muslimů", který je ilustrován v reklamě halucinacemi amerického muže, na kterého se usmívá jeho muslimský soused, který prořezává rostliny na své zahradě. Pak se ale najednou změní v radikála svírajícího dva meče a křičícího „Alláhu Akhbar".

Zdroj: YouTube

Server Breitbart ale poukazuje, že „údajně iracionální strach" neodpovídá četným incidentům, které se v posledních letech na Západě staly. Píše, že členové relativně malé muslimské menšiny na Západě při několika incidentech napadli nemuslimy ve jménu islámu.

„Ve Velké Británii byl voják a jeho prababička sťati muslimy, kteří provolávali Alláhovo jméno. V USA pak islámský konvertita sťat svého spolupracovníka v Oklahomě. V dalším incidentu v Ohiu migrant z Guinee zaútočil na restauraci arabského křesťana a posekal zákazníky mačetou," shrnuje server známé případy.

Inzerát také ukazuje muže, který je nesvůj, když prochází v obchodě s potravinami kolem ženy nosící nikáb pokrývající její tvář. Poté, co si vezme léky, které podle reklamy „šíří lásku", kamera ukazuje muže s úsměvem na tváři. I zahalená muslimská žena se směje, což je poznat škvírkou na oči.

„A to navzdory faktu, že se na vás ve skutečnosti vaše nikáb nosící sousedka pravděpodobně nebude usmívat. Muslimové, kteří dodržují přísná pravidla oblékání, mají tendenci brát svou víru velmi vážně. A jako takoví následují muslimské učence, kteří souhlasí s tím, že smát se a žertovat s muži, které nejsou se ženou příbuzní, je přísně zakázáno," píše server.

Reklama má podle CAIR bojovat proti „slepé netoleranci", „bezmyšlenkovitému fanatismu" a „iracionálnímu strachu z muslimů. Inzerát uvádí, že mezi „vedlejší účinky" Islamofobinu patří „vřelé pocity vůči muslimům, přistěhovalcům nebo uprchlíkům" a "alergie na podpořu anti-muslimského fanatismu".

Témata:  muslimové USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy