Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragédie Itálii: Kvůli pepřovému spreji zemřelo v klubu šest šest lidí, 120 zraněných

Itálie, ilustrační foto
Itálie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Šest lidí zahynulo a asi 120 dalších utrpělo podle italského deníku Corriere della Sera zranění v davové panice, která v noci na dnešek vypukla mezi návštěvníky nočního klubu u italského přístavního města Ancona. Mezi oběťmi jsou tři dívky a dva chlapci mladší 18 let a 40letá žena, která do klubu doprovázela svoji dceru.

Dvanáct zraněných je ve vážném stavu. Do klubu Lanterna azzurra ve městě Corinaldo nedaleko Ancony podle rozhlasové stanice RAI přišlo asi 1000 lidí. Konal se tam koncert rappera známého pod pseudonymem Sfera Ebbasta.

Někteří svědci vypověděli, že chaos způsobil sprej podobný pepřovému, který na koncertě rozprášil jeden z návštěvníků. Nicméně velitel anconských hasičů Dino Poggiali tuto informaci nepotvrdil. Stejně tak nedokázal podle agentury AP říct, zda je pravda, že jeden z únikových východů byl zavřený nebo zablokovaný. Dodal, že když záchranáři dorazili do klubu, všechny dveře byly otevřené.

"Byl tam zmatek. Vyhazovači se snažili dostat lidi ven," řekl jeden z návštěvníků klubu rádiu RAI. "Vyšel jsem ven hlavním vchodem. Lidé jeden po druhém padali přes sebe," popsal.

Někteří návštěvníci klubu, kteří utrpěli jen lehčí zranění, byli po ošetření v nemocnici propuštěni domů. Neštěstí nyní vyšetřují nejen hasiči, ale i polovojenská policie (carabinieri).

Témata:  Itálie

Aktuálně se děje

10:59

Korupce v Rusku. Šojgu přijde o náměstka, soud ho poslal do vazby

Ruskem otřásá korupční aféra na nejvyšších místech. Moskevský soud ve středu poslal do vazby náměstka ministra obrany Sergeje Šojgua. Timur Ivanov byl zadržen v úterý pro podezření z braní úplatků, za což v případě odsouzení hrozí až 15 let vězení. O případu informují ruská média. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy