Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin se s Netanjahuem shodl na potřebě vojenské součinnosti

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Ruský prezident Vladimir Putin považuje za nezbytné zlepšovat vojenskou součinnost Ruska a Izraele. Řekl to v telefonickém rozhovoru s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem, o němž dnes podle agentury TASS informovala tisková služba Kremlu.

"Vladimir Putin při posuzování situace v Sýrii zdůraznil nutnost zdokonalení rusko-izraelské součinnosti po vojenské linii," citovala agentura z prohlášení Kremlu. V této souvislosti také byla zdůrazněna "aktuálnost nadcházejícího brzkého kontaktu expertů ministerstev obrany".

Netanjahu Putina mimo jiné informoval o nynější operaci izraelských ozbrojených sil podél hranic s Libanonem, uvádí se rovněž ve sdělení bez bližších podrobností.

Izraelská armáda v úterý oznámila, že zahájila operaci Severní štít, jejímž cílem je zničit na izraelsko-libanonské hranici tajné tunely. Ty podle tvrzení Izraele nechalo vyhloubit libanonské šíitské hnutí Hizballáh s cílem páchat útoky v Izraeli. Libanonská armáda následně informaci o tunelech označila za pouhé tvrzení bez důkazů, ale ve čtvrtek jejich existenci potvrdila mírová mise OSN v Libanonu.

Podle Kremlu se telefonický rozhovor uskutečnil na žádost izraelské strany. Putin a Netanjahu se při něm "domluvili na přípravě svého dalšího osobního setkání".

Témata:  Vladimír Putin Benjamin Netanjahu Izrael

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy