Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie zatkla při zátahu proti extremistům čtyři osoby

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Německá policie dnes podnikla zátah proti sympatizantům zakázané pravicově extremistické organizace Blood & Honour. Zásah se uskutečnil v pěti spolkových zemích zároveň, výsledkem jsou čtyři zatčení a zabavený materiál s radikálním obsahem. Uvedla to agentura DPA s odvoláním na bavorského ministra vnitra Joachima Herrmanna.

V Bavorsku, Durynsku, Bádensku-Württembersku, Hesensku a Sasku-Anhaltsku policisté provedli celkově patnáct domovních prohlídek. Zabavili přitom materiály s hákovými kříži a podobnou zakázanou symbolikou, zbraně a hudební nosiče.

Spolek Blood & Honour patří od roku 2000 mezi zakázané organizace. Zatčené osoby čelí podezření, že se činnost spolku pokoušely obnovit pomocí šíření zabaveného materiálu.

Podle údajů německé vlády jsou navzdory zatykačům v Německu na svobodě více než čtyři stovky extremistů, část z nich se nejspíš skrývá v sousedních zemích včetně ČR.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy