Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sydney zasypaly obří kroupy, poškodily tisíce aut

Austrálie
Austrálie
Foto: Pixabay

Kroupy dosahující až velikosti tenisových míčků poškodily domy a tisíce automobilů v australském městě Sydney. Informovala o tom dnes agentura AP.

Na fotografiích, které byly dnes zveřejněny na sociálních sítích, jsou vidět vozidla s rozbitými čelními skly, silně poškozenou karoserií a také krajina, která vypadá, jako by byla pokrytá sněhem. V Austrálii přitom v současné době panuje letní období.

Incredible/ brutal sized #hail from #Sydney Australia this morning 20th December! WOW!!!! Photo : @johnminoz thanks; #severeweather #SydneyStorm pic.twitter.com/ZmxP8BB5Q9

— WEATHER/ METEO WORLD (@StormchaserUKEU) 20. prosince 2018

Australský meteorologický ústav označil krupobití ze čtvrtečního večera za nejhorší v posledních 20 letech. Podle AP některé kroupy, které zasypaly Sydney a jeho předměstí, dosahovaly v průměru pěti až osmi centimetrů.

White Christmas Down Under in #Sydney #SydneyStorm pic.twitter.com/iAZiXckmvc

— Leo Maybe (@myleandro) 20. prosince 2018

Na pojišťovny se prý obrátilo již více než 25.000 klientů, převážně majitelů aut. Poškozena byla ale i řada domů, u nichž se kupříkladu v důsledku krupobití propadla střecha.

Témata:  kroupy počasí Sydney Austrálie

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy