Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česko má ostudu. Jako kdyby si z nás dělali blázny, zlobí se Němci kvůli mostu

Řeka, ilustrační fotografie
Řeka, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Z poloviny opravený mostek přes potok Černou v Krušných horách na hranicích mezi Českou republikou a Německem vyvolává údiv nejen místních. Kuriozity si povšiml německý zpravodajský portál TAG24 či bulvární list Bild.

"Jako kdyby si z nás dělali blázny. Měli by se domluvit," citoval Bild 35letou Christiane Veresovou, která žije v příhraniční saské obci Kühnhaide, kde mostek pohraniční tok překonává.

Zhruba 200 let starý most poškodila v roce 2013 povodeň a Němci se rozhodli dílo opravit. "Ústecký kraj finanční spoluúčast bohužel odmítnul," vysvětlil důvod podoby rekonstrukce André Heinrich, který je starostou Marienbergu, pod který Kühnhaide spadá. Dodal, že oprava stála asi 100.000 eur (2,6 milionu Kč).

Regionální portál TAG24 dnes napsal, že i když oprava vypadá kvůli nedodělanosti úsměvně, smysl i tak má. Na německé straně totiž most čelí mnohem silnějšímu proudu než na české.

Témata:  Německo Česká republika Ústecký kraj

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy