Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při vojenské operaci proti radikálům v Nigeru a Nigérie zemřelo 21 lidí

Islámští radikálové ze sekty Boko Haram
Islámští radikálové ze sekty Boko Haram
Foto: saharareporters.com

Při společné vojenské operaci zemřelo v regionu mezi Nigérií a Nigerem deset vojáků. Podle agentury AFP to dnes oznámilo nigerské ministerstvo obrany.

Pět mrtvých vojáků jsou Nigeřané, dalších pět pak Nigerijci. Při zásahu bylo zabito také 11 členů místního zločineckého gangu, oznámil úřad.

Boje propukly v sobotu v oblasti mezi nigerským městem Maradi a nigerijskou hranicí. Úřady nyní identifikují zabité zločince, oznámil nigerský ministr obrany Kalla Moutari.

Oblast mezi oběma zeměmi na západě Afriky se stala útočištěm různých zločineckých gangů, které úřady viní z únosů a krádeží. Nigerské a nigerijské bezpečnostní složky proti nim vedou společné tažení. V polovině října nigerské úřady oznámily, že zhruba 30 zločinců v regionu bylo zabito a zničeno bylo i několik jejich bašt.

Témata:  Niger Nigérie

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy