Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pistorius nemůže vypovídat. Jeho stav je vážný, tvrdí obhajoba

Oscar Pistorius
Oscar Pistorius
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Pretoria - Soud v Pretorii znovu řeší výši trestu pro handicapovaného atleta Oscara Pistoriuse (29), který zavraždil svou přítelkyni. Sportovci hrozí nejméně 15 let za mřížemi, verdikt zazní v pátek.

Běžec k soudu dorazil, ale podle psychologa předvolaného jeho právním zástupcem je v tak špatném psychickém stavu, že není schopen vypovídat. "Jeho stav je vážný," uvedl profesor Jonathan Scholtz s tím, že Pistorius trpí stavy úzkosti a depresemi.

Šestinásobný paralympijský vítěz v únoru 2013 zastřelil modelku Reevu Steenkampovou ve svém domě přes dveře koupelny. Tvrdil, že si ji spletl se zlodějem.

Původně byl uznán vinným ze zabití z nedbalosti a v říjnu 2014 dostal pětiletý trest. Po roce byl propuštěn do domácího vězení a žije v domě svého strýce v Pretorii. Loni v prosinci však odvolací soud překvalifikoval jeho čin na vraždu.

Témata:  Oscar Pistorius Jihoafrická republika

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy