reklama

Mladík zaútočil přímo ze svého bytu, který se nachází ve třetím patře budovy ležící asi jen 40 metrů od tamní ubytovny pro migranty. Podle policie zranil dvě dívky ve věku 5 a 18 let.

Matka makedonské dívky si všimla, že je její dcera byl zraněna na nohy, ale zpočátku se myslela, že na ni někdo hodil kámen nebo písek.

Krátce na to však svědek zpozoroval střelce v nedalekém okně. Muž mezitím ještě stačil zranit osmnáctiletou Syřanku, také do nohy.

Policie posléze prohledala mužův byt a zabavila mu vzduchovou pistoli a munici. Podezřelý však zadržen nebyl, protože „neexistují žádné důvody k zatčení," uvedl policejní mluvčí pro agenturu AFP.

„Není jasné, zda byl tento čin politicky motivovaný," dodal mluvčí s tím, že vyšetřování stále probíhá.

Nenávistných trestných činů a útoků proti migrantům prudce přibylo poté, co do země v loňském roce přišlo asi na 1,1 milionu migrantů, převážně ze Středního východu a Afriky.

Německo zaznamenáno v roce 2015 téměř 1000 trestných činů souvisejících s krajně pravicovými názory, které byly zaměřeny na uprchlická zařízení. Jde tak o pětinásobný meziroční nárůst.