Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neštěstí v Disneylandu: Dvouletého chlapce stáhl pod vodu aligátor

Nebezpeční krokodýli. Zákaz plavání. Varuje tato cedule
Nebezpeční krokodýli. Zákaz plavání. Varuje tato cedule
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Miami - Rodina si užívala v zábavním parku na Floridě, když se z vody vynořil aligátor a stáhl dvouletého chlapce do laguny. Otec se ho snažil zachránit, matka mezitím zavolala policii. Ani policisté ale dítě zatím nenašli, zvíře i s obětí zmizelo pod vodou.

V zábavním parku Disney, oblíbeném hlavně rodinami s dětmi, policisté stále pátrají po dvouletém chlapci. V úterý večer sledovala pětičlenná rodina na břehu laguny Seven Seas u hotelu Grand Floridian filmovou projekci, když se z vody vynořil aligátor a zaútočil na chlapečka.

Zvíře pak dítě odtáhlo do vody. Otec se snažil chlapce zachránit, nepovedlo se mu ho ale zachytit a aligátor i se svou obětí zmizel pod vodou. Při záchranné akci se otec poranil na ruce a museli ho ošetřit záchranáři. Žena mezitím zavolala plavčíka a policii.

Policisté místo prohledávali celou noc, ve středu ráno ale úřady oznámily, že zatím nebylo pátrání úspěšné. I přesto nepřestávají doufat a ráno se k pátračům přidaly další jednotky. Po dítěti pátrá z výšky také helikoptéra.

U nádrže nejsou žádné cedule, které by před nebezpečím varovaly. Turisty pouze upozorní, aby v uměle vytvořené laguně neplavali. Floridský rezort vlastní společnost Disney, jde o hotel spojený se zábavním parkem.

Témata:  napadení zvířaty krokodýli děti

Aktuálně se děje

1. května 2024 12:13

Češi v EU: Největší nespokojenost panovala v roce 2016

V dobách migrační krize v roce 2016 panovala největší míra nespokojenosti s členstvím Česka v Evropské unii, kdy nebylo spokojeno 65 procent Čechů. Naopak největší spokojenost byla zaznamenána kolem českého předsednictví v roce 2009, kdy bylo spokojených 69 procent obyvatel.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy