Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž, který se pokusil u Bílého domu upálit, zemřel. Motiv je dál záhadou

Bílý dům, Washington D.C., USA
Bílý dům, Washington D.C., USA
Foto: Pixabay

Muž, který se ve středu pokusil před Bílým domem upálit, podlehl těžkým zraněním. Dnes to podle agentury Reuters oznámila policie. O motivu činu úřady neinformovaly.

Muž identifikovaný jako 33letý Arnav Gupta byl pohřešovaný od středečního rána, kdy odešel z domova. Jeho rodina po něm vyhlásila pátrání, protože měla obavy o jeho psychický stav. Odpoledne místního času (večer SELČ) se v parku The Ellipse na dohled od prezidentského sídla zapálil.

Policisté a zaměstnanci správy parku ho uhasili a poskytli mu první pomoc, v noci ale v nemocnici podlehl těžkým zraněním.

V polovině dubna se nedaleko plotu u zahrady Bílého domu zapálil muž na elektrickém invalidním vozíku. Byl převezen do nemocnice, žádná vážná zranění ale neutrpěl. Muž měl psychické problémy a následně byl umístěn do péče psychiatrů, napsal deník The Washington Times.

Témata:  Bílý dům USA USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.