Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nehoda lodí ve Španělsku: Plavidlo s Čechy se srazilo s Němci, dva pohřešovaní

lodní havárie ve Španělsku
lodní havárie ve Španělsku
Foto: YouTube

Dva Němci jsou pohřešováni poté, co se jejich loď v pátek převrhla po srážce s plavidlem s Čechy na přehradě na severovýchodě Španělska. Tři Češi při nehodě zranění neutrpěli, sdělil ČTK mluvčí českého ministerstva zahraničí. Španělská média píší, že posádku tvořili čeští i slovenští občané a jeden z nich byl lehce zraněn.

Lodě se čelně srazily v pátek asi v 19:20 na vodní nádrži poblíž města Mequinenza. Plavidlo dvou německých občanů se při kolizi převrhlo a potopilo. Po pohřešovaných stále pátrá policejní helikoptéra a potápěči.

Posádka druhé lodi sdělila vyšetřovatelům, že se snažila Němce zachránit, ale bezvýsledně.

Dos personas se encuentran desaparecidas en el embalse de #Mequinenza tras chocar dos embarcaciones de recreo frente al embarcadero de #Caspe. Los tres ocupantes de una de ellas lograron llegar a la orilla pero los dos que viajaban en la otra han desaparecido (Vídeo: @DPZaragoza) pic.twitter.com/3hCpBPN9ji

— Cope Zaragoza (@CopeZaragoza) 1. června 2019

Nehoda vzbudila u místních expertů údiv, v místě havárie je totiž podle jejich názoru dostatečný manévrovací prostor. Podobná srážka se tam nikdy předtím nestala. Podle vyšetřovatelů ale mohlo být příčinou nehody zapadající slunce, které posádky obou lodí oslepilo.

Přehrada je také známá tím, že se v ní loví sumci. Policie proto nevylučuje možnost, že mohlo jít o vyřizování účtů mezi dvěma skupinami pytláků, kteří na řece soupeřili o prostor k rybolovu.

Příslušníci civilní gardy při častých zásazích v regionu zabavují nelegálně ulovené ryby, které pytláci prodávají do Rumunska nebo přistěhovalcům z východní Evropy žijícím ve Španělsku, píší španělská média.

Témata:  lodní havárie Češi Španělsko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy