Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V KLDR vysílány záběry diplomata, o jehož popravě se spekulovalo

V KLDR vysílány záběry diplomata, o jehož popravě se spekulovalo
V KLDR vysílány záběry diplomata, o jehož popravě se spekulovalo
Foto: china.org.cn

Severokorejská státní média dnes odvysílala záběry hlavního vyjednavače v jaderných rozhovorech se Spojenými státy Kim Hjok-čchola, o němž jihokorejský tisk minulý týden psal, že byl po neúspěšném únorovém summitu v Hanoji popraven.

Na záznamu je tento vysoký severokorejský činitel na koncertě vedle vůdce KLDR Kim Čong-una, uvedla agentura AP.

Na záběrech je podle AP vidět Kim Hjok-čchol, jak sedí vedle tleskajícího Kim Čong-una a dalších funkcionářů a přihlíží hudebnímu vystoupení manželek armádních důstojníků.

Jihokorejský list Čoson ilbo v pátek napsal, že Severní Korea při čistce v diplomatických kruzích Kim Hjok-čchola popravila. Odvolal se na nejmenovaný zdroj obeznámený s událostmi. Světové agentury už tehdy psaly, že zprávu je třeba brát s opatrností.

Vyjednávání o denuklearizaci Korejského poloostrova jsou po únorovém jednání Trumpa s Kimem na mrtvém bodě, protože KLDR požaduje ukončení sankcí, ale Washington má za to, že Pchjongjang na to neprokázal dostatečnou míru odzbrojení.

Témata:  Kim Čong-un Severní Korea

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy