Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump navrhl zákaz nákupu zbraní pro podezřelé osoby

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Donald Trump chce zamezit tomu, aby si mohli legálně pořídit zbraň lidé, které kvůli možnému teroristickému riziku sleduje policie.

Miliardář, který byl až dosud zastáncem volného prodeje zbraní, to oznámil na svém twitterovém účtu. Zpřísnění pravidel v souvislosti s nedávným teroristickým útokem v Orlandu na Floridě chystají i zákonodárci obou stran v Kongresu.

"Budu mít schůzku s NRA (Národní asociací držitelů střelných zbraní), která podpořila mou kandidaturu, o tom, aby si nemohli koupit zbraň ti, kteří jsou na seznamech osob sledovaných kvůli teroristické hrozbě, nebo na seznamech lidí se zákazem létání," napsal Trump.

Realitní magnát byl až dosud zastáncem co nejmenších zásahů do práva pořídit si zbraň, které velká část Američanů považuje za jednu ze svých základních svobod. Po útoku v orlandském gay klubu, kde zradikalizovaný syn afghánských přistěhovalců Omar Mateen zabil legálně pořízenými zbraněmi 49 lidí, ale Trump změnil rétoriku.

Témata:  Donald Trump zbraně

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy