Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž vyhrožoval lidem i policii: Přijměte korán, nebo zemřete

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Denton – Policisté z texaského Dentonu museli zpacifikovat muže, který ohrožoval kolemjdoucí. Měl se dopustit „teroristických hrozeb“. Informuje o tom list The Dallas Morning News.

Policie uvedla, že zadržela osmadvacetiletého muže, který byl identifikován jako Peshwaz Azad Waise, kvůli tomu, že ohrožoval lidi a nutil je, aby si od něj vzali kopii Koránu.

Podle zprávy strážníci mezi úterním večerem a středečním ránem s mužem hned čtyřikrát mluvili, protože však neporušil žádný zákon, nemohl být zatčen.

Už v úterý očitý svědek policii ohlásil, že Waise „nesmyslně mluvil a dělal poznámky o Bohu a Alláhovi". Později v noci se Waise se snažil rozdávat Korány v blízkosti University of North Texas.

Ve své činnosti pokračoval i ve středu, jedna žena si stěžovala, že ji oslovil na parkovišti u nemocnice a nutil jí výtisk Koránu. Uvedla, že jí to bylo velmi nepříjemné.

„Waise jí řekl, že když Korán nevezme a nepředá ho nemocničnímu pastorovi, zemře," uvedla policie. Muž měl také vyhrožovat, že „nemocnice půjde k zemi".

Policie jej nakonec zadržela před budovu dentonského soudu, kde se pokusil Korány předat také soudcům. Když ho zástupci šerifa zatýkali, měl jim muž vyhrožovat smrtí. „Každý, kdo se mě dotkne, bude krvácet," tvrdil jim.

Policie jej nakonec obvinila z vyhrožování terorismem a poslala ho do vazby. Pyrotechnici také preventivně prohledali parkoviště před soudní budou, jestli se v některém z aut neskrývá bomba. Nic podezřelého však neobjevili.

Témata:  muslimové USA policie USA

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy