Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Bavorsku se zřítil most, v troskách můžou být ještě lidé

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Mnichov - V Bavorsku se ve středu zřítila část rekonstruovaného mostu, padající trosky usmrtily minimálně jednoho člověka, ačkoliv ještě nelze vyloučit další oběti. Šest lidí bylo při tragickém neštěstí vážně zraněno. Most se zřítil poblíž města Schweinfurt.

Přibližně 40 metrová část mostu se ve středu zřítila z dvacetimetrové výšky přímo na skupinu lidí pracujících na opravě. Minimálně jeden člověk zemřel, i když už ve středu večer stavební společnost potvrdila, že nikoho nepohřešuje, je možné, že pod troskami zůstali například kolemjdoucí.

Šest lidí bylo vážně zraněno, někteří jsou podle portálu BR24 stále v kritickém stavu. Opravovaná část mostu se zřítila poté, co byla čerstvě vybetonována. Kromě samotného mostu spadlo na pracovníky také lešení. Zatím není jasné, proč se most zřítil.

Policejní mluvčí Katrhin Thamm uvedla, že několik dalších lidí bylo lehce zraněno. Na místě zasahovalo pět záchranářských helikoptér, psovodi a více než 150 lidí záchranného sboru, i přes to ještě není vyloučeno, že v troskách neuvízl někdo další.

Práce na 236 metrů dlouhém mostu začaly minulý rok a celá rekonstrukce měla skončit během příštího roku. 50 let starý most byl ve velice špatném stavu, už v roce 1965 byl zakázán vjezd vozidel s těžkým nákladem.

Příčina nehody je zatím nejasná, Bavorský politik Gerhard Eck médiím sdělil, že celá nehoda musí být do detailů vyšetřena.

Témata:  Německo zřícené stavby

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy