Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pink zveřejnila kontroverzní fotku svých dětí, hned se stala terčem kritiky

Židé, ilustrační fotografie
Židé, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Americká zpěvačka Pink na instagramu zveřejnila fotografii obou svých dětí skotačících v labyrintu památníku holokaustu v Berlíně. Předem přitom odmítla očekávanou kritiku, která se v podobných případech snáší na turisty, které architektonické pojetí památníku k hrám na honěnou nebo schovávanou přímo vybízí.

Pink (39) měla v neděli večer koncert na berlínském Olympijském stadionu.

? nothing better than a powerful woman rocking a huge stadion. @Pink rocked tonight paired with so much grace and humanity. Bring on the next tour, rockstar. pic.twitter.com/4Y64yAwWET

— Katharina ✊?❤️ (@sparksflyyy) 14. července 2019

Ještě předtím na instagramu zveřejnila fotografii svých dětí pobíhajících mezi 2711 betonovými bloky berlínského památníku nacistického vyvražďování Židů.

"Člověk, který to vytvořil, věřil, že děti jsou dětmi a pro mě je to oslava života po smrti. Prosím nechte si svou nenávist a odsudky pro sebe," napsala slavná zpěvačka v komentáři k fotografii. "Tyto dvě děti jsou vlastně Židé, stejně jako já a celá má rodina z matčiny strany," zdůraznila také Pink.

Terčem kritiky bývají lidé, kteří si u památníku pořizují veselá "selfíčka". Samotný tvůrce památníku, americký architekt Peter Eisenman, podle DPA prohlásil, že nemá problém s tím, když si na gigantickém stélovém poli hrají děti.

Také většina komentářů uživatelů instagramu k fotografii Pink je pozitivních. "Nevidím tu žádnou neúctu. Vidím krásnou fotografii, kontrast s vážností památníku. A nevinné děti, které běhají, hrají si (a pravděpodobně se smějí) jenom zdůrazňují hlubokou ztrátu," napsal jeden z uživatelů.

Jiná přispěvatelka však vyjádřila opačné mínění. "Nemysli si, že máš ve všem pravdu, když jsi slavná. Je neuctivé, když dovoluješ svým dětem, aby pobíhaly po místech, jako je toto," stojí v odsuzující poznámce.

Témata:  Berlín židé EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.