Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud s Pistoriem pokračoval. Byly zveřejněny snímky jeho přítelkyně po smrti

Poslední snímek Reevy Steenkamp před smrtí.
Poslední snímek Reevy Steenkamp před smrtí.
Foto: dailymail.co.uk **dailymail.co.uk**

Pretoria - Soud s běžcem Oscarem Pistoriem se proměnil v něco, co v Česku nemá obdoby. Nejprve hrál atlet, který je viněn z vraždy své přítelkyně, na city, potom soud zveřejnil drsné fotky mrtvé ženy.

Oscar Pistorius včera opět stanul před soudem v Jihoafrické republice. Za vraždu své přítelkyně Reeve Steenkampové mu hrozí až 15 let vězení. Konečný verdikt by měl padnout 6. července.

Devětadvacetiletý běžec s podkolenními amputacemi je podle svého právního zástupce ve velmi špatném psychickém stavu. I tak ale musel ve středu před soudem odložit protézy, aby předvedl, jak se během osudné noci pohyboval.

To ale nebyl jediný emotivní okamžik, který během jednání nastal. Rodiče zesnulé modelky poprosili soud, aby zveřejnil fotky mrtvé ženy a ukázal tak světu bolest, kterou jí Oscar Pistorius způsobil. Fotky zachytili vyšetřovatelé v atletově domě po útoku.

Bývalý vrcholový sportovec zasáhl modelku do hlavy, kyčelní kosti a loktu, když se krčila za dveřmi toalety v jeho domě. Na snímcích je vidět, že Reeva měla vlasy slepené krví a pod očima měla podlitiny. Patolog uvedl, že ty způsobil náraz kulky do lebky.

Snímky jsou natolik brutální, že jsme se je rozhodli nezveřejnit. Některá zahraniční média ale jejich rastrovanou podobu publikovala. Podívat se na ně můžete například na britském webu Daily Mailu (zde).

Šestinásobný paralympijský vítěz v únoru 2013 zastřelil podle soudu modelku Reevu Steenkampovou ve svém domě přes dveře koupelny. Tvrdil, že si ji spletl se zlodějem. Původně byl uznán vinným ze zabití z nedbalosti a v říjnu 2014 dostal pětiletý trest. Po roce byl propuštěn do domácího vězení a žije v domě svého strýce v Pretorii. Loni v prosinci ale nejvyšší odvolací soud v Jihoafrické republice překvalifikoval jeho čin na vraždu.

Témata:  Oscar Pistorius

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy