Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump jde proti firmě Apple. Ta okamžitě zrušila podporu Republikánské strany, včetně financování

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington – Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump si díky svým kontroverzním výrokům během své kampaně stačil udělat velké množství nepřátel. Jak nyní informuje server Politico, mezi ně se zařadil také americký gigant Apple.

Americká technologická společnost Apple sdělila vedení Republikánské strany, že nadcházejícímu shromáždění strany k prezidentským volbám v roce 2016 neposkytne finanční nebo jinou podporu, jako se tomu dělo v minulosti.

Jako důvod společnost uvedla Trumpovy výroky o ženách, imigrantech a menšinách. Společnost se tak rozhodla vydat se jinou cestou než další technologičtí giganti – Google, Facebook a Microsoft, kteří všichni chystané shromáždění, které se bude konat příští měsíc v Clevelandu, podpoří.

Jak server podotýká, rozhodnutí Applu může být motivováno i výroky Trumpa, které pronesl přímo proti této společnosti. Ačkoliv se Trump od kritiky technologického průmyslu spíše zdržoval, společnost Apple jmenovitě kritizoval a vyzval dokonce k bojkotu produktů této značky. Nelíbí se mu například stanovisko společnosti ohledně šifrování.

Ani jedna ze stran situaci podle serveru nechtěla komentovat. Jak ale server vysvětluje, Apple se v minulosti snažil, podobně jako jiné technologické společnosti, podporovat jak republikány, tak demokraty rovným dílem.

Témata:  Donald Trump Apple volby v USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy