Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na slovenském koupališti zemřel čtyřletý chlapec. Příčinu smrti halí záhada

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Štúrovo - Obrovská tragédie se stala na termálním koupališti Vadaš ve Štúrově na Slovensku. V sobotu tam zemřel teprve čtyřletý chlapec. Podle prvotních informací mělo jít o utopení, podle ředitele koupaliště ale všechno mohlo být úplně jinak.

"Podle mých informací si otec hrál se svým čtyřletým synem v bazénu Hviezda. Házel syna do vody, dítě se asi několikrát ponořilo pod vodu a trošku se i napilo. V jednu chvíli řekl otci, že se necítí dobře. Vyšli na okraj bazénu, kde už dítěti bylo opravdu hodně zle. Následně ho v náručí donesl záchranářům, kteří tam sloužili. Dítě potom upadlo do bezvědomí. Záchranáři začali s resuscitací," uvedl pro tvnoviny.sk ředitel koupaliště Endre Hogenbuch.

"Na místě přibližně dvě hodiny zasahovali letečtí i pozemní záchranáři, kteří se pokoušeli chlapečka resuscitovat, bohužel neúspěšně," konstatoval mluvčí záchranářů Boris Chmel.

Ředitel koupaliště vyloučil, že by někdo ze zaměstnanců pochybil. "Z naší strany byly všechny zákony dodrženy. My jsme tam měli dostatečný počet záchranářů, kteří mají speciální kurz, aby tuto funkci mohli vykonávat," doplnil Hogenbuch.

Verzí, jak mohl malý Viktorek zemřít, je hned několik. Podle některých svědků si otec se synem hrál, ale ten mu sklouznul pod vodu a utopil se. Další zase uvedli, že chlapeček se utopil a až po dvaceti minutách do něj někdo kopnul a tím ho vytáhnul na hladinu.

Přesnou příčinu smrti malého Viktora určí až soudní pitva. Policie tragédii i nadále vyšetřuje. Ředitel koupaliště vyjádřil celé rodině upřímnou soustrast, malého syna už jim ale nikdo nevrátí.

Témata:  Slovensko utonutí děti koupaliště

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:20

Evropské státy chtějí vrátit na Ukrajinu muže podléhající branné povinnosti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy