Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlická krize přinesla další brutální smrt dvaceti dětí

Uprchlíci
Uprchlíci
Foto: UNHCR

Niamey - Řada uprchlíků při cestě do jiných zemí neriskuje jen svůj život, ale i život rodiny, zejména dětí. Dokládá to případ 34 mrtvých migrantů, kteří zahynuli v poušti.

Těla 34 migrantů našli minulý týden na poušti v africkém Nigeru. Informovalo o tom nigerské ministerstvo vnitra. Na celé události je nejsmutnější fakt, že mezo migranty bylo 20 dětí, které pouť přes rozžhavenou poušť nepřežily.

Migranti se zřejmě snažili přes poušť dostat do sousedního Alžírska, ve skupině bylo pět mužů, devět žen a právě 20 dětí. Těla se našly nedaleko nigersko-alžírského hraničního přechodu Assamakka.

Nigerské ministerstvo vnitra tvrdí, že migranti zemřeli zřejmě žízní poté, co je jejich převaděč zanechal v poušti. Smrt nastala mezi 6. a 12. červnem. 

Niger leží na převaděčské trase mezi subsaharskou Afrikou a Evropou. Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) už dříve informovala, že jen loni trasu přes vyprahlou oblast Agadez na sever Nigeru absolvovalo 120 tisíc lidí.

Témata:  uprchlíci Niger

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy