Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vítězka paralympiády Teschová byla při tréninku v Riu přepadena

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha - Sportovci, kteří se sjíždějí na olympiádu do Brazílie, se stávají obětí trestných činů. V Riu de Janeiro byla přepadena australská paralympionička Liesl Teschová.

Dva muži se zbraní se jí a její fyzioterapeutce postavili do cesty během tréninku na kole nedaleko hotelu. Oběma ženám kola sebrali, z incidentu vyvázly bez zranění. "Bylo to strašné. Chtěli po nás peníze, ale žádné jsme neměly. Rukou mi zatlačil na rameno, spadla jsem z kola na dlažbu a ukradli nám ho," popsala Teschová (47).

Úspěšná paralympionička se v Riu zúčastní her už pošesté. Z turnajů basketbalistek na vozíčku má medaile ze Sydney, Atén i Pekingu, před čtyřmi lety v Londýně získala zlato v jachtingu. V lodi bude soutěžit i za dva měsíce v Riu.

Před měsícem byl v Riu přepaden olympijský vítěz v jachtingu Španěl Fernando Echavarri a jeho dva reprezentační kolegové, přišli o telefony.

Témata:  Olympijské hry 2016 přepadení Rio de Janeiro

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy