Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za zakoktání dostali děti 30 ran metlou. Učitelka sekty byla odsouzena k dvěma letům

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: INT

Augsburg - Učitelka křesťanské sekty Dvanáct kmenů dostala v Německu dva roky vězení. Byla usvědčena z týrání žáků. Během líčení žena přiznala, že při výuce děti trestala metlou.

Je to první trest pro člena křesťanské sekty, z níž policie před třemi lety odebrala 40 týraných dětí. Sekta vznikla v 70. letech minulého století v USA a její členové žijí striktně podle bible v přísně hierarchizovaném společenství. V Německu se její příslušníci usadili na počátku 90. let. Živí se pěstováním vlastních plodin a chovem hospodářských zvířat. Své děti odmítají posílat do veřejných škol kvůli tomu, že se tam vyučuje sexuální výchova a evoluční teorie.

Učitelku (56) nechal soud ihned po vyhlášení rozsudku v soudní síni zadržet. Zdůvodnil to obavami, že hrozí nebezpečí útěku ženy do zahraničí. Už v roce 2013 se část křesťanské sekty po zásahu policie přesunula do spolkové země Sasko-Anhaltsko, další skupina odešla do Česka, kde sekta vlastní v Mšeckých Žehrovicích na Kladensku farmu.

Podle soudu žena některé děti bila i osmkrát denně. Jedna z obětí dostala třicet ran kvůli tomu, že se zakoktala při hlasitém předčítání, uvedl soudce. Obhájce odsouzené učitelky už oznámil, že se proti rozsudku odvolá.

Témata:  sekta Dvanáct kmenů Německo týrané děti

Aktuálně se děje

8. května 2024 8:20

Větší obchody dnes zůstávají zavřené. Na Den vítězství se vztahuje zákaz

Na středu připadly oba květnové státní svátky. Dnes je Den vítězství, kdy si v Česku připomínáme konec druhé světové války na evropském kontinentu. Jde také o jeden ze svátků, při nichž je zákonem upravena otevírací doba obchodů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy