reklama

Nejasné informace

Jak server vysvětluje, k útoku mělo dojít 2. června, ale jeho detaily jsou nejasné. Případ totiž vyvolal celou řadu emocí a kvůli nízkému věku oběti úřady nemohou detaily zveřejnit. Na sociálních sítích i v médiích se tak objevila celá řada dezinformací.

I tak se ale obyvatelé města, jehož celkový počet obyvatel je přibližně 44 tisíc, sešli na veřejné schůzi, kde vyjádřili své obavy z přijímání dalších uprchlíků. Někteří tvrdí, že byla místní pětiletá dívka brutálně znásilněna skupinou syrských uprchlíků, kteří jí vyhrožovali nožem.

Server upozorňuje, že ačkoliv k útoku skutečně došlo, informace nejsou zcela jasné. Úřady ale potvrzují, že se jednalo o strašlivý čin. Minulý týden v pátek byli v souvislosti s tímto případem zatčeni dva mladíci. Proč došlo pouze ke dvěma zatčením, ačkoliv měli útočníci být tři, místní prokurátor Grant Loebs nevysvětlil.

Loebs uvedl, že útočili tři mladíci ve věku 7, 10 a 14 let. Nejde o Syřany, ale mohlo by jít o uprchlíky. Vysvětlil také, že dívka znásilněna nebyla, ale k sexuálnímu napadení skutečně došlo.

Strach z uprchlíků

Server podotýká, že se místní obyvatelé, kteří již vytvořili i petici, obávají dalších podobných zločinů a nechtějí, aby jejich děti s podobnými dětmi chodily do školy.

„Nesoustředíme se na tyto jedince kvůli rasismu. Soustředíme se na ně kvůli jejich strašlivým činům. Nikdo by neměl za takovéto činy zůstat nepotrestán bez ohledu na věk nebo jazykovou bariéru," zuří místní.

Kritici ale varují, že je případ zneužíván k rozdmýchávání nenávisti vůči uprchlíkům a Syřanům. Že v tomto konkrétním útoku skutečně nešlo o syrské uprchlíky podle serveru potvrdil také policejní prezident Twin Falls Craig Kingsbury, podle kterého jsou podezřelí původem z Iráku a Súdánu.