Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odpor k Trumpovi? Shání lidi do štábu a nikdo k němu nechce

Donald Tump
Donald Tump
Foto: Facebook

Washington - Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump chce sestavit profesionální volební štáb. Nejde to ale tak lehce, jak očekával.

Newyorský miliardář naráží na problémy, napsala dnes agentura AP. Renomovaní volební experti "od New Hampshire po Texas" prý s Trumpem odmítají spolupracovat.

Na rozdíl od své pravděpodobné soupeřky Hillary Clintonové, která se jako zkušená politička už během primárek obklopila špičkovými experty, Trump složení svého volebního týmu zanedbal. Podíl na tom podle amerických médií zřejmě má bývalý šéf jeho kampaně Corey Lewandowski, který razil tezi, že Trumpovi stačí k vítězství pouhá síla jeho osobnosti.

Republikánský kandidát se ale nedávno Lewandowského zbavil a chce budovat nový, zkušenější tým. "Mnozí stratégové, kteří nejlépe rozumějí prezidentské politice, se obávají, že ocitnou-li se na Trumpově výplatní pásce, pokazí si profesní životopis, odradí jiné klienty a způsobí si dokonce potíže u sebe doma," napsala AP.

"Nezvedl bych ani prst, abych Donaldu Trumpovi pomohl," prohlásil někdejší poradce prezidenta George Bushe mladšího Brent Swander. "Všechno, čemu jsme učili naše děti - nenadávat, neponižovat, respektovat druhé - je přesným opakem toho, do (Trump) dělá," konstatoval.

Témata:  Donald Trump USA volby v USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.