Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francie neotálí: Brexit musí být proveden co nejdříve

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Francie dál trvá na tom, aby Británie odešla z Evropské unie co nejdříve. Britové podle francouzského ministra financí Michela Sapina nyní musí přijmout následky svého historického rozhodnutí.

"Měla by Británie rychle odejít? Ano. Francie stejně jako Německo si myslí, že když Británie hlasovala pro brexit, mělo by se s brexitem začít hned," řekl Sapin v dnešním rozhovoru se televizí France 2.

Francouzský ministr financí rovněž uvedl, že evropské úřady nesmí Británii umožnit setrvat v neurčité a nerozhodné pozici, pokud jde o odluku.

Minulý týden ve čtvrtek se v referendu pro odchod z EU vyslovilo 52 procent voličů. Británie se ale očividně k rychlé výstupové proceduře nechystá. Britský premiér David Cameron řekl, že odchod z EU by měl v Bruselu oficiálně oznámit až jeho nástupce, který by se vedení Spojené království mohl ujmout v říjnu.

Témata:  Francie Brexit EU

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy