Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Příznivci a odpůrci motorkářského klubu Noční vlci se tvrdě střetli v Bulharsku

Ruští motorkáři ze skupiny Noční vlci
Ruští motorkáři ze skupiny Noční vlci
Foto: nwrussia.info

Sofia – Motorkářský klub Noční vlci budí emoce nejen v Česku. V Bulharsku se dnes sešli příznivci a odpůrci motorkářů, při střetech musela zasahovat i policie.

Zpravodajský server Novinite informuje o tom, že bylo několik lidí zatčeno. Proti ruskému klubu, který je známý dobrými vztahy s prezidentem Vladimirem Putinem, protestovala v Burgasu skupina Ukrajinců. Bulharští příznivci Nočních vlků je napadli elektrickými paralyzéry.

Bulharskem při akci, která údajně má propagovat vztahy ve slovanském světě, projíždí skupina asi 30 ruských motorkářů. V Burgasu zasadili slovanský symbol - lípu a v hlavním městě pak mají v plánu položit květiny u památníku Rudé armády.

Akce Nočních vlků někteří komentátoři označují za srazy krajních nacionalistů a pravicových radikálů. Šéf vlků Alexandr Zaldostanov je na sankční listině USA i Evropské unie za aktivní podporu ruské anexe Krymu.

Noční vlci už letos jednu cestu Evropou absolvovali: na přelomu dubna a května postupně navštívili Bělorusko, Polsko, Slovensko, Česko, Rakousko a Německo. I toto turné provázely incidenty a polské úřady některým motorkářům znemožnily vjezd na polské území.

Témata:  Bulharsko motorkáři "konvoj ""Nočních vlků"""

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy