Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Úřady zakázaly uprchlíkům vstup do bazénu, kvůli útoku dívku. Vyšetřování ale ukázalo, že všechno je jinak

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Mistelbach – Jeden z dolnorakouských bazénů zakázal dočasně vstup všem uprchlíkům poté, co jedna z dívek (13) nahlásila, že byla sexuálně obtěžována. Jak se ukázalo, skutečnost byla poněkud odlišná.

Školačka vypověděla, že ji v šatně sexuálně obtěžoval migrant. Policie ji několikrát vyslechla, když se začaly objevovat nesrovnalosti, přiznala se školačka, že si všechno vymyslela.

Policie tak vyšetřování uzavřela a odvolala také pátrání po muži, kterého dívka předtím policii popsala, píše server The Local.

Dívka v červnu na policii ohlásila, že měl násilník tmavou pleť a že to byl cizinec. Jeho podobu potvrdili i další návštěvníci bazénu. Podle deníku Krone dívka vypověděla, že ji cizinec zneužil v dámské šatně a přinutil ji vykonat orální sex.

V návaznosti na incident se místní úřady rozhodly u tamního bazénu umístit anglické nápisy, na kterých stálo: „Dnes zákaz vstupu pro uprchlíky". Zákaz byl stanoven dočasně, na jeho dodržování dohlížel speciální bezpečnostní personál. List dodal, že v okolí bazénu leží hned několik uprchlických center.

Policie minulý týden uvedla, že dívka nejprve připustila, že útok nebyl tak vážný, jak jim původně tvrdila. Muž ji prý jen udeřil pod vodou, když procházel kolem ní. Když ale vyšetřovatelé zpochybnili i tuto verzi, připustila, že si celý incident vymyslela.

Témata:  uprchlíci sexuální zneužívání Rakousko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy