Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islám není náboženství míru: Spisovatelka posílá ostrý vzkaz

Mešita
Mešita
Foto: Pixabay

Dháka – S rostoucí frekvenci teroristických útoků páchaných islamistickými radikály roste i počet lidí, kteří islám odmítají nebo se obávají jeho vlivu. Bangladéšská spisovatelka Taslima Nasreenová v souvislosti s teroristickými útoky v Dháce, hlavním městě Bangladéše, varuje, že islám není náboženstvím míru. Informoval o tom server The Indian Times.

Nasreenová reagovala na teroristické útoky v rámci příspěvků na sociální síti Twitter. Okomentovala zejména fakt, že podle posledních zpráv byli všichni teroristé, kteří se útoků účastnili, vysoce vzdělaní lidé z bohatých rodin.

„Všichni dháčtí teroristé byli z bohatých rodin a studovali na elitních školách. Prosím, neříkejte, že chudoba a negramotnost z lidí dělají islámské teroristy,“ stojí například v jednom jejím tweetu.

„V zájmu lidstva již prosím neříkejte, že je islám náboženstvím míru. Už ne,“ stojí v dalším tweetu.

For humanity's sake please do not say Islam is a religion of peace. Not anymore.

— taslima nasreen (@taslimanasreen) 3. července 2016

 

„Nepotřebujete chudobu, negramotnost, frustraci, americkou zahraniční politiku nebo izraelské konspirace k tomu, aby se z vás stal islámský terorista. Potřebujete islám,“ varuje dále Nasreenová.

Sama je zastánkyní lidských práv a práv žen, do své rodné země se kvůli svým názorům nemůže vrátit už od roku 1994. Od teroristické skupiny al-Kajda v minulosti dostala výhrůžky smrtí.

Témata:  Bangladéš terorismus Islám

Aktuálně se děje

18. května 2024 13:26

Ficův převoz jinam není možný. Pozitivní prognóza se podle Kaliňáka blíží

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je nadále vážný, nicméně stabilizovaný, uvedla ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková. Fico, jehož po středečním výjezdním zasedání vlády v Handlové několikrát postřelil atentátník, zůstává pro tuto chvíli v nemocnici v Banské Bystrici. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy