Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z potopené uprchlické lodě bylo vyproštěno již 217 těl, patologové mají plné ruce práce

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Řím - Z lodě, která se v dubnu 2015 potopila ve Středozemním moři, už bylo vyzvednuto 217 lidských pozůstatků. Nasazení patologové provedli již 52 pitev.

Oznámilo to dnes italské námořnictvo, které počátkem června vyzdvihlo plavidlo z mořského dna a přemístilo je do přístavu města Augusta na Sicílii.

Těla, či to, co z nich zbylo, vyprošťuje zhruba 150 pracovníků ve směnném provozu 24 hodin denně.

Odborníci před zahájením práce odhadli, že v útrobách lodi bylo asi 300 obětí. Celkem 169 obětí našly záchranné týmy krátce po loňském neštěstí, další desítku mrtvých vyzvedli potápěči v červnu.

Po havárii před více než rokem se podařilo zachránit pouze 28 pasažérů a právě na základě jejich výpovědí odhadovaly úřady počet mrtvých na více než 700. Plavidlo se převrátilo ve chvíli, když se k němu přiblížila kontejnerová loď plující pod portugalskou vlajkou. Běženci se podle všeho nahrnuli na jednu stranu paluby a přetížená rybářská loď se převrátila.

Témata:  uprchlíci Itálie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:04

17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy