Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kreml na nohou: NATO démonizuje Rusko, zaměřilo se na neexistující hrozbu z Východu

Moskva
Moskva
Foto: moscow.ru

Moskva - Summit Severoatlantické aliance ve Varšavě podle Moskvy ukázal, že členové NATO se nyní hodlají soustředit na "neexistující hrozbu z Východu" a že démonizují Rusko.

Ve svém dnešním prohlášení to uvedlo ruské ministerstvo zahraničí. Podle něj bude Moskva od NATO během schůzky 13. července vyžadovat vysvětlení nových aliančních plánů.

Podle mluvčí ministerstva zahraničí Mariji Zacharovové budou chtít zástupci Ruska příští týden od zástupců NATO slyšet i jejich vysvětlení týkající se finského plánu na posílení protiletecké obrany nad Baltským mořem.

NATO se na v sobotu ukončeném summitu dohodlo mimo jiné na posílení svého východního křídla, kde rozmístí čtyři vícenárodní prapory v Polsku, Estonsku, Lotyšsku a Litvě.

Témata:  Rusko NATO (Severoatlantická aliance)

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy