Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Známý zpevák terčem Putinovy propagandy: Je to totální blbost, zlobí se

Vladimír Putin, ruský prezident
Vladimír Putin, ruský prezident
Foto: kremlin.ru

Berlín/Moskva – Slavná německá skupina Rammstein nedávno koncertovala v Rusku. Na tom by nebylo nic neobvyklého – kdyby se v ruských médiích nezačala šířit fotka zpěváka skupiny Tilla Lindemanna s obrázkem Vladimira Putina na tričku. Byl jsem sprostě zneužit, zuří teď hudebník.

Podle agentury Detche Welle se zpěvák zlobí, že se stal obětí „ruské propagandy". Snímek, který byl otištěn v tamních médiích a na kterém má Lindemann na tričku podobiznu Puina, je podle něj montáž. Na originální fotografii je místo Putina na tričku umístěna lebka.

.@RSprachrohr-Sänger Till Lindemann ist sauer: „Ich wurde Opfer von Putin-Propaganda!“ https://t.co/BeCyNvmT6P

— BILD Promis (@BILD_Promis) 30. června 2016

 

Snímek byl pořízen poté, co skupina Moskvě koncertovala. „Přítel ruského promotéra Eda Radnikova ke mně přišel a vrazil mi do ruky telefon se slovy, že jde o pozdrav od Vladimira Putina. Pak se mě zeptal, jak se mi líbí Moskva. Dal jsem palec nahoru a řekl: Moskva je úžasné město. To je vše," uvedl Lindemann pro Bild.

Po několika dnech se však fotka začala šířit na ruských serverech i v médiích a schůzka byla popisována poněkud odlišně. Zpěvák měl podle ruských zpráv říci, že se „německá kancléřka Angela Merkelová nemůže chlubit takovou popularitou jako Putin" a že se mu ruský prezident líbí, protože je „silný vůdce, a ne loutka. „Všechny ty politické útoky na vaši zemi jsou nespravedlivé," měl prý zpěvák říci s tím, že by sankce měly být zaměřeny spíše na ty, kteří vedou nepoctivou hru a provokují mezinárodní konflikty.

Lidemann to ale popírá a pořádně zuří. „Je to totální blbost, jsem obětí Putinovy propagandy," ujasňoval pro německá média frontman skupiny Rammstein. List The Moscow Times k tomu dodal, že si už zpěvák najal právníky a uvedl, že „ze zásady nedělá žádná politická prohlášení".

Ačkoliv zpěvák svou náklonnost k ruskému prezidentovi odmítá, je obecně známo, že se Putin těší oblibě některých známých západních osobností. Francouzský herec Gerard Depardieu ho otevřeně obdivuje, před třemi roky za své přátelství získal ruské občanství. Ruského prezidenta za svého blízkého osobního přítele považuje také americký herec Steven Seagal, který dokonce se svou kapelou několikrát hrál na Krymu.

Témata:  Rammstein Rusko Vladimír Putin

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy