Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Švédská policie nemá dostatek rekrutů, musela snížit kritéria pro minimální inteligenci

Vlajka Švédska
Vlajka Švédska
Foto: Pixabay

Stockholm – Švédská policie chce posílit své řady, jejich přijímacím řízením ale neprošel dostatečně velký počet uchazečů. Policie se proto rozhodla snížit svá kritéria ohledně požadované inteligence. Informoval o tom server Politico.

Švédská policie chtěla v roce 2015 posílit své řady o 300 nových členů, ale pouze 266 lidí podle švédské stanice Sveriges Radio prošlo přijímacími testy. To podle ní úřady donutilo snížit obtížnost té části testu, která prověřuje inteligenci uchazečů.

Podle Stefana Annella, psychologa, který pracuje pro agenturu zajišťující nábor nových policistů, tyto změny umožní kandidátům s „nižšími teoretickými schopnostmi nebo obecnými schopnostmi řešit problémy“ projít prvním testem a dostat se tak k pohovorům a hodnocení osobnosti.

Policie ale ve svém vyjádření zdůraznila, že se tyto změny dotknou pouze jednoho kritéria, zatímco ostatní kritéria, která je pro to, aby se člověk stal védským policistou, potřeba splnit, zůstanou nedotčena.

Témata:  policie policie Švédsko Švédsko

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:02

Slovenská policie obvinila atentátníka Juraje Cintulu, hrozí mu doživotí

Slovenská policie obvinila atentátníka Juraje Cintulu z úkladné vraždy z pomsty na chráněné osobě ve stadiu pokusu. Podle Denníku N mu hrozí 25 let až doživotí. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy