Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Oběti z Nice byly identifikovány, jsou předávány rodinám

Náklaďák vjel do davu lidí v Nice, nejméně 70 mrtvých a sto zraněných (14.7.2016)
Náklaďák vjel do davu lidí v Nice, nejméně 70 mrtvých a sto zraněných (14.7.2016)
Foto: CNN

Paříž - Týmu specialistů se podařilo identifikovat všech 84 obětí čtvrtečního útoku v Nice, kde řidič kamionu úmyslně vjel do davu na promenádě.

Uvedl to dnes na svém webu list Le Figaro s odvoláním na pařížskou prokuraturu. Prokurátor François Molins ještě v pondělí hovořil o tom, že se nepodařilo zjistit totožnost 13 obětí. Ostatní mrtvé začaly úřady vydávat jejich rodinám.

Útok kamionem v Nice byl podle prokuratury předem naplánovaný a připravený. Dosud však chybějí důkazy o přímém spojení útočníka s Islámským státem, i když se ukázalo, že muž, který byl při útoku policisty zastřelen, na internetu v poslední době projevoval zájem o radikální islamistické hnutí. IS se v sobotu k útoku v Nice přihlásil a jeho pachatele označil za svého vojáka.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel vjel na pobřežní promenádu v Nice do zóny vyhrazené pro pěší, kteří se v závěru státního svátku dobytí Bastily přišli podívat na tradiční ohňostroj. 84 lidí útok nepřežilo, 308 dalších utrpělo zranění, mezi nimi desítky dětí.

Témata:  teroristický útok ve Francii: nákladní auto najelo do davu Francie

Aktuálně se děje

11:22

Během nočních útoků na poloostrov Krym zničila ruská obrana všechny ukrajinské rakety ATACMS

Během nočních útoků na poloostrov Krym zničila ruská obrana všech deset raket ATACMS s dlouhým doletem, které ukrajinské síly vypálily, prohlásilo ve středu ruské ministerstvo obrany. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy