Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Anonymous vyhrožují IS. Chystají pomstu za Nice +VIDEO

Anonymous vyhlásili džihádistům za masakr v Paříži válku
Anonymous vyhlásili džihádistům za masakr v Paříži válku
Foto: Reprofoto YouTube

Washington - Celosvětově působící skupina špičkových hackerů, která si říká Anonymous a která již třináct let organizuje různé kybernetické útoky po celém světě, opět vyhrožuje teroristům. Těm, kterým se podíleli na útoku ve francouzském Nice, při kterém zemřelo nejméně 84 lidí, slibuje krutou pomstu.

Skupina Anonymous zveřejnila nové video, na kterém hrozí členům teroristické skupiny, která je zodpovědná za útok v Nice, že je v rámci akce, kterou nazvala „Operace Nice" vystopuje a pomstí se jim.

Ve videu zveřejněné na YouTube skupina hackerů uvedla, že bude „bránit naše hodnoty a naši svobodu". „Vystopujeme členy teroristické skupiny zodpovědné za tyto útoky," tvrdí Anonymous.

Zdroj: YouTube

Podobná prohlášení skupina udělala také po útocích v Paříži a v Bruselu. Skupina se zaměřila na činnost teroristů na internetu, nabourávala jejich stránky a narušovala twitterové účty, skrze které džihádisté komunikují.

V rámci kampaně #OpParis v listopadu 2015, která reagovala na teroristické útoky ve francouzské metropoli, hackeři podle svých slov napadli a zničili asi 20 tisíc twitterových účtů patřících džihádistům a jejich příznivcům.

O několik měsíců později hacktivistická skupina zahájila akci #OpBrussels v reakci na útoky na letiště a metro v Bruselu. V rámci této operace skupina prohlásila, že udělila teroristům „přísný trest", když napadla stránky patřící džihádistům a ukradla jim peníze.

Skupina v prosinci rovněž oznámila kybernetickou válku s Tureckem kvůli jeho údajné podpoře Islámského státu.

„Už jsme vyjádřili své odhodlání neutralizovat kohokoliv, kdo bude útočit na naši svobodu Budeme dělat totéž, co teď... Očekávejte z naší strany celkovou mobilizaci," vzkazují teď hackeři.

Anonymous je anonymní a na sobě nezávislé nehierarchické hnutí, které se do povědomí začalo dostávat v roce 2003 na základě automaticky generované přezdívky přispěvatele na stránkách 4chan.org a jim podobných. Do širšího povědomí veřejnosti se dostala díky médiím, které o činosti skupiny začaly informovat na přelomu let 2010 a 2011. Je to jedna z nejvýznamnějších hackerských skupin.

Témata:  Anonymous

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.