Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V uprchlickém táboře se porvaly stovky migrantů. Jeden to odnesl tvrdě

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Budapešť - V centru pro migranty ve městě Kiskunhalas na jihu Maďarska se v neděli večer strhla rvačka, do které se zapojilo na 200 uprchlíků. Jeden z nich to odnesl ze všech nejvíce.

Hromadnou pranici začalo asi 20 Alžířanů, Syřanů, Pákistánců a Mongolů, důvod vypuknutí střetu není jasný. "Nejdříve si to rozdali pěstmi, ale posléze se v rukou zápasících objevily kusy rozbitého nábytku. Postupně se pak do potyček zapojilo na 200 osob," řekl György Bakondi, bezpečnostní poradce předsedy maďarské vlády Viktora Orbána.

Obnovit pořádek přišlo do centra na 200 policistů. Bakondi uvedl, že se jim to podařilo až v pozdních nočních hodinách. Zranění utrpělo devět lidí, z nichž osm skončilo v nemocnici.

Do celé věci se dnes zapojil Okresní soud v Kiskunhalas, který rozhodl o vyhoštění 35letého Maročana, jednoho ze strůjce útoku. Jako důvod soud uvedl výtržnictví spáchané ve spolčení s dalšími osobami, informovala tisková agentura MTI s odvoláním na soudní zdroje z Kecskemeti.

Jaký je osud dalších 19 migrantů, kteří nepokoje vyvolali, zatím není známo. Je ale pravděpodobné, že jim hrozí podobný trest.

Témata:  uprchlíci Maďarsko

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy