Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muslimové v USA mají strach z Trumpa a posílají mu vzkaz

Muslimové
Muslimové
Foto: Pixabay

Washington – Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump se nikdy netajil svým ostrým postojem vůči muslimům. Americký server CNN upozorňuje, že si toho jsou vědomi i muslimští uprchlíci, kteří do země přicházejí.

Mezi návrhy Donalda Trumpa, které jsou mířeny proti muslimům, patří například zákaz jejich vstupu do země nebo „extrémní prověřování" těch, kteří chtějí do Spojených států přijít.

Toho jsou si vědomi i syrští uprchlíci, kteří do země přišli. „Se vší úctou vůči Donaldu Turmpovi, to, co říká, že špatné," uvedl jeden z nich a dodal, že se mu nelíbí, že Trump hází všechny muslimy do jednoho pytle s teroristy. „Volila bych tu ženu," dodává jeho manželka.

Trumpovi pak podle serveru vzkazují, že se do Ameriky přišli naučit anglicky, najít si práci a vybudovat tu nový život, kterého si tentokrát budou užívat v míru.

Syrští uprchlíci jsou podle serveru v Americe spokojení. „Američané by neměli mít žádný důvod se nás obávat, žádný důvod ke strachu," uvedl dále uprchlík a vysvětlil, že i před jejich příchodem již po boku Američanů žila celá řada muslimů. Uvedl také, že před příchodem do země s ním v Turecku 10krát hovořili američtí imigrační a bezpečnostní úředníci.

Spojené státy by dle svého tvrzení chtěly v roce 2017 přijmout až 100 tisíc uprchlíků. Ti by sem měli dorazit zejména ze Sýrie. Jak ale server podotýká, i tak budou USA zaostávat za svým severním sousedem, Kanadou.

Témata:  uprchlíci USA Donald Trump muslimové

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.