reklama

Úřad také ve snaze vyjasnit některé mýty a uklidnit veřejnost uvedl, že pokud budou jíst kimči dovezené z Číny, neznamená to zvýšené nebezpečí nákazy. Připomíná, že nejlepší ochranou před virem je dodržování zásad hygieny, hlavně časté mytí rukou.

Někteří jihokorejští vědci během epidemie viru SARS v roce 2003 tvrdili, že není vyloučené, že díky kimči, připravovanému například ze zelí, česneku a chilli, bylo v zemi poměrně málo nakažených.

Prohlašovali, že bakterie vznikající během procesu kvašení pomáhají v boji proti infekcím. Jejich hypotéza, o níž většina odborníků pochybuje, podle AP tenkrát údajně vedla ke zvýšení prodeje kimči napříč Asií.

V důsledku nákazy koronavirem v Číně zemřelo 213 lidí a skoro 9700 osob se nakazilo. Nemocní jsou hlášeni z přibližně dvou desítek zemí světa, včetně Jižní Koreje.

reklama