Jihokorejské ministerstvo zdravotnictví upozorňuje lidi, kteří mají obavy z nového typu koronaviru, že kvašená zelenina kimči je pravděpodobně před nákazou neochrání. Dnes o tom informuje agentura AP.
Úřad také ve snaze vyjasnit některé mýty a uklidnit veřejnost uvedl, že pokud budou jíst kimči dovezené z Číny, neznamená to zvýšené nebezpečí nákazy. Připomíná, že nejlepší ochranou před virem je dodržování zásad hygieny, hlavně časté mytí rukou.
Někteří jihokorejští vědci během epidemie viru SARS v roce 2003 tvrdili, že není vyloučené, že díky kimči, připravovanému například ze zelí, česneku a chilli, bylo v zemi poměrně málo nakažených.
Prohlašovali, že bakterie vznikající během procesu kvašení pomáhají v boji proti infekcím. Jejich hypotéza, o níž většina odborníků pochybuje, podle AP tenkrát údajně vedla ke zvýšení prodeje kimči napříč Asií.
V důsledku nákazy koronavirem v Číně zemřelo 213 lidí a skoro 9700 osob se nakazilo. Nemocní jsou hlášeni z přibližně dvou desítek zemí světa, včetně Jižní Koreje.
Související
8. listopadu 2024 16:47
7. listopadu 2024 7:30
22. října 2024 14:09
21. října 2024 12:41
16. října 2024 13:27
28. července 2024 11:21