Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Twitter bojuje s terorismem. Zablokoval stovky tisíc účtů, které propagovaly terorismus

Twitter
Twitter
Foto: Pixabay

San Francisco – Radikálním způsobem se rozhodla internetová komunikační síť Twitter bojovat proti těm, kteří používají své účty k propagaci a podpoře terorismu.

Twitter od letošního února zablokoval na 235.000 uživatelských účtů, které podle něj porušují interní pravidla zapovídající podporu terorismu. Od poloviny loňského roku tak firma celkem zablokovala už 360.000 účtů.

„Svět byl svědkem další vlny hrozivých smrtících útoků, které se odehrávají po celé planetě. Tyto činy důrazně odsuzujeme a jsme dál odhodláni bránit propagaci násilí a terorismu prostřednictvím naší služby," uvedl Twitter v oficiálním prohlášení.

Twitter už začátkem roku oznámil, že posílila své týmy, které na sociální síti posuzují zprávy o teroristických aktivitách. Podle ní se díky tomu od loňska počet denně zablokovaných účtů zvýšil o 80 procent.

Témata:  X (dříve Twitter) terorismus

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy