Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

iPhone se nečekaně vypíná. Apple nabízí zdarma výměnu baterií

Poškozený iPhone 6
Poškozený iPhone 6
Foto: Reprofoto YouTube

Cupertino (USA) - Americká firma Apple nabízí bezplatnou výměnu baterií u menšího počtu telefonů iPhone 6S, které se mohou nečekaně vypnout. Potíže konkurečního Galaxy Note 7 podle agentury Reuters nepodkopalo zájem spotřebitelů v USA o koupi dalších telefonů značky Samsung.

Apple ve své zprávě uvedl, že opatření se týká přístrojů vyrobených v září a říjnu loňského roku. Firma tvrdí, že závada nepředstavuje bezpečnostní riziko.

Podle serveru AppleInsider má upozornění Applu zřejmě rozptýlit obavy, že přístroje iPhone se potýkají s podobnými problémy, jaké mají s baterií telefony Galaxy Note 7.

Samsung začátkem září začal stahovat z trhu 2,5 milionu telefonů Galaxy Note 7 kvůli zprávám, že některým přístrojů se vznítila baterie. Zákazníkům nabídl Samsung finanční kompenzaci nebo výměnu za opravenou verzi telefonu, jejíž baterie měly být bezpečné. Následně se však objevily zprávy o vznícení už vyměněných přístrojů, což Samsung přimělo k úplnému ukončení výroby a prodeje tohoto modelu.

Průzkum ukázal, že američtí uživatelé telefonů Samsung mají k této značce podobně silnou loajalitu, jakou se vyznačují majitelé telefonů iPhone.

Průzkum Reuters/Ipsos ukázal, že zhruba 91 procent uživatelů telefonů Samsung by při koupi nového přístroje pravděpodobně volilo stejnou značku. U majitelů telefonů iPhone byl tento podíl pouze nepatrně vyšší, a to 92 procent.

Z respondentů, kteří o svolávání přístrojů Galaxy Note 7 věděli, by zhruba 27 procent v případě nákupu smartphonu uvažovalo nejprve o značce Samsung. U lidí, kteří o svolávání nevěděli, činil tento podíl 25 procent.

Témata:  Apple iPhone 6 Plus

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy