Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Nad Ruskem proletěl obří meteor, noc proměnil v den

Meteor proletěl nad Ruskem a pořádně vyděsil tamní obyvatele
Meteor proletěl nad Ruskem a pořádně vyděsil tamní obyvatele
Foto: YouTube

Moskva - Obyvatelé ruské Chakasie za sebou mají nevšední zážitek. Světlo na obloze, které se prohnalo nad jejich hlavami, ozářilo oblohu natolik, že se na několik vteřin doslova rozednilo. Ačkoliv někteří očekávali konec světa, ukázalo se, že šlo o meteorit, který proletěl nad jejich oblastí.

Zprávy o průletu meteoru se podle portálu RT objevily v Chakaské republice i v sousedním Krasnojarském kraji. Nejlépe však byl meteor vidět nad městem Sajanogorsk.

Vesmírný objekt proletěl atmosférou a na několik sekund ozářil celou oblohu. Následně se ozvala obrovská rána, která rozezněla alarmy aut ve městě. "Nad hlavami nám proletěl obří meteorit. Měla jsem strach, myslela jsem si, že to je bomba," popsala portálu jedna ze svědkyň své pocity.

Podle úřadů se ale skutečně nejednalo o žádnou zbraň a konec světa nepřichází, šlo o zbytek meteoritu, jehož velká část shořela v atmosféře. Zatím také není známo, že by vesmírný kámen napáchal nějaké škody na zdraví či majetku.

Podle agentury TASS dopadly zbytky meteoritu poblíž údolí Babik. Do oblasti proto byla vyslána vědecká expedice, která má zajistit místo dopadu a posbírat vzorky z meteoritu.

 

Témata:  Rusko meteorit

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy