Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Samsung představil Galaxy S9, nejočekávanější telefon roku

Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9
Foto: Reprofoto YouTube

Barcelona - Firma Samsung Electronics dnes v Barceloně představila nový chytrý telefon Galaxy S9. Jeho hlavní předností je vylepšený fotoaparát, který v mnoha ohledech přinese revoluci ve fotografování.

Nový telefon, který bude v prodeji od 16. března, nabízí také režim videa, který doslova "zastaví letící špunt ze šampaňského". "Esdevítka" má i lepší bezpečnostní prvky, například kombinovaný systém rozpoznání tváře a oční duhovky.

Představení nového Samsungu vpředvečer zahájení veletrhu mobilních technologií Mobile World Congress provázely v Barceloně ovace a potlesk, jako by měla dorazit hvězda populární hudby, komentoval událost deník La Vanguardia.

Fotoaparát telefonu S9 je schopen rychle a přesně identifikovat vzdálenost i rychle se pohybujících objektů a i v horších světelných podmínkách přesně automaticky zaostřit. To umožňuje objektiv s variabilní clonou. Varianta S9+ má duální fotoaparát, tedy s dvěma objektivy.

Mladí uživatelé, na něž nový model cílí, prý ocení jistě software, který selfie okamžitě přetvoří v emotikon. Telefon má také stereo reproduktory technologie Dolby Atmos, které jsou na přední straně přístroje.

Designově vychází S9 z loňských modelů řady Galaxy S8. Nová verze má i stejně velký displej a stejnou kapacitu baterie; S9+ je o něco větší. Čtečka otisků prstů je jako u předchozího modelu na zadní straně. Samsung S9 má navíc kombinovaný systém rozpoznání tváře a oční duhovky, od čehož si výrobce slibuje větší bezpečnost při provádění platebních transakcí.

Témata:  Samsung Samsung Galaxy S9

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy