reklama

Na trh má letos přijít řada novinek. Na brýlích lze sledovat filmy, hrát hry, prohlížet internet či třeba jít na virtuální procházku. Podle prodejců je právě virtuální realita budoucností elektroniky.

"Brýle pro virtuální realitu budou podle nás novým hitem hlavně o Vánocích, loni byly hitem drony. Boom očekáváme hlavně mezi hráčskou komunitou," uvedla mluvčí Datartu Iva Pavlousková. Také e-shop Alza.cz registruje silnou poptávku, na dlouho očekávané novinky má obchod již řadu předobjednávek.

Virtuální brýle jsou určeny především pro hraní her a sledování filmů. Ty dražší je možné použít i pro práci na projektech, ve stavebnictví apod. Brýle pro virtuální realitu se prodávají buď jako náhlavní souprava, do které se vkládá mobilní telefon, nebo jako samostatné 3D brýle. První zmíněný systém využívá displej telefonu, proto je jeho cena daleko příznivější, začíná na zhruba tisíci korunách.

"Očekáváme, že prodeje budou postupně stoupat v průběhu roku, jak budou výrobci přicházet s novými modely. A před Vánoci pak raketově vzrostou a mohly by aspirovat i na nejprodávanější 'dárek' letošního roku," potvrzuje mluvčí Euronics Lenka Mastešová.