Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Konec moderátorů? V Číně začíná vysílat umělá inteligence

V Číně byl představen první digitální hlasatel zpráv
V Číně byl představen první digitální hlasatel zpráv
Foto: YouTube

Čínská státní tisková agentura Nová Čína tento týden představila nejnovější členy své redakce: digitální hlasatele, kteří "neúnavně" po celý den předčítají zprávy. Informoval o tom britský list The Guardian.

Digitální moderátoři napodobují hlas, mimiku a gesta skutečných televizních hlasatelů. Na světové internetové konferenci v jihočínském Wu-čenu se tak návštěvníci mohli seznámit s digitální verzí pravidelného hlasatele zpráv Čchiou Chaa.

"Moderátor", který měl na sobě černý oblek a červenou kravatu, během přednesu zpráv mrkal, lehce zvedal obočí a pokyvoval hlavou při zdůraznění příslušných slov v textu. "Mohu být vaším společníkem 24 hodin denně, 365 dní v roce," konstatoval umělý hlasatel.

"Rozvoj mediálního průmyslu si žádá neustálé inovace a začleňování pokročilých technologií," uvedl při své prezentaci další, anglicky mluvící robotický hlasatel agentury Nová Čína.

Témata:  Čína

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 18:59

Kongresman Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů USA tento týden schválí pomoc Ukrajině

Republikánský kongresman a předseda sněmovního výboru pro zpravodajství Mike Turner očekává, že Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu tento týden podpoří návrh zákona o vojenské pomoci Ukrajině a Izraeli. Turner to řekl v rozhovoru pro televizní stanici NBC News.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy