Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Velký robot dokáže chodit v lese po nerovném povrchu

Atlas - The Agile Anthropomorphic Robot
Atlas - The Agile Anthropomorphic Robot
Foto: Reprofoto YouTube

Boston – Společnost Boston Dynamics stojí už za několika prototypy robotů, které více či méně připomínají člověka. Tentokrát vzali svého velkého robota jménem Atlas na procházku do lesa. Výsledek vypadal opravdu podivně.

Žena se vydala se svým psem do lesa, když najednou spatřila něco podivného. Velký robot kráčel lesem a za ním kompletní doprovod vědců i s golfovým vozíkem. Naštěstí vše zachytila na kameru a podělila se o tom se světem.

 

Celá situace vypadá velmi kuriózně. Ve předu robot, ze kterého čouhá napájecí kabel a kolem spoustu lidí, kteří se starají o to, aby se robotovi nic nestalo. Zatím to vypadá jak scénka z nějakého špatného sci-fi filmu, ale jak už vědci z Boston Dynamics několikrát ukázali, patří mezi absolutní špičku v robotice na světě, takže možná zanedlouho bude podobný robot vašim společníkem při běhu.

Jde vidět, že jdou doslova po malých krůčcích, nejprve robot zvládal klasické chození, poté dokázal vylézt na schody a nyní dokáže chodit po nerovnostech v lese.

Témata:  Roboti vědci

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:38

Mrazivé noční počasí až do odvolání. Výstraha platí téměř pro celou zemi

Mrazivým počasím začne i nadcházející týden, do jehož začátku zbývá pár hodin. Teploty budou v noci klesat pod nulu téměř na celém území republiky, platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy