Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak ušetřit na letence? Zkuste těchto 7 triků

British Airways, ilustrační fotografie
British Airways, ilustrační fotografie
Foto: britishairways.com

Praha - Na dovolenou se těšíme celý rok a nechceme, aby nám ji něco zkazilo. Když ale za letenky dáme většinu našetřených financí, zbytek prázdnin už nebude stát za nic. Poradíme vám, jak na letenkách ušetřit co nejvíc.

Když víte, jak na to, dají se letenky koupit doslova za hubičku. Sedm tipů, které vám pomohou najít tu nejlepší nabídku, sestavil slovenský web Čas.

1. Last minute

Většina lidí na dovolenou jezdí v červenci a srpnu, to je také důvod, proč jsou v tomto období letenky nejdražší. Pokud chcete ušetřit, sledujte last minute nabídky charterových letů. Pokud nepotřebujete moc času na rozhodování, pořídíte letenku za zlomek ceny.

2. Využijte nízkonákladové společnosti

Připadají vám nízkonákladové společnosti nespolehlivé? Jste na omylu! Navíc u nich nestojí tolik jako u největších dopravců. Destinaci si můžete vybrat přímo na jejich stránkách. A pokud budete cestovat jen s batůžkem a nevadí vám, že let je bez občerstvení, poletíte skoro zadarmo. Z Prahy létají například společnosti Ryanair, Wizzair či Easyjet.

3. Nakupujte s předstihem

Pokud vás nákup letenky na poslední chvíli děsí, zkuste ji naopak koupit s velkým předstihem. Čím víc se blíží datum odletu, tím víc se cena letenky zvyšuje. Ideální je koupit ji asi 3 až 4 měsíce dopředu.

4. Létejte s přestupy

Přímé lety bývají daleko dražší než ty, u kterých se musí přestupovat, obzvlášť to platí pro lety do dalekých zemí. Přestupování přitom nemusí být jen otrava, můžete během něj například stihnout prohlídku cizího města a některé letecké společnosti nabízejí i bezplatné ubytování v blízkosti letiště.

5. Specializované stránky

Na internetu či sociálních sítích najdete mnohé stránky a skupiny, které se specializují na akční nabídky letenek. Proč si tedy nenechat poradit? Není na škodu internet před koupí letenky řádně prohledat. Vyzkoušejte třeba skupiny na Facebooku Fly4free.cz nebo Akční letenky.

6. Porovnávejte ceny

Pokud se vám nechce porovnávat nabídky z několika různých společností, nechte internetové srovnávače, ať to udělají za vás. Můžete tak velmi snadno najít ty nejlacinější spoje. Vyzkoušejte například stránku skyscanner.cz.

7. Leťte ze vzdálenějšího letiště

Pokud vám nevadí dojet na letiště, které od vás není nejblíže ze všech, můžete hodně ušetřit. Zkuste se podívat na jiné než pražské letiště a možná budete překvapeni, že i s náklady na cestu vás letenka stále vyjde levněji.

Témata:  letectví cestování dovolená

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy